Holland Kadett B Club Forum
23 April 2018, 02:49:48 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: A.s. Zondag 22 april 2018
Voorjaarsmeeting Kadett B Club in Otterlo!

Vanaf 10 uur bent U welkom op het terrein van de “Wije Werelt”.
Locatie:
Arnhemseweg 100-102
6731 BV Otterlo

Tot zondag allemaal!
 
  Startpagina Help Zoek Kalender Inloggen Registreren  
  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 29
1  Meetings / Geplande HKBC meetings / Re:Voorjaarsmeeting Kadett B Club Zondag 22 april 2018! Gepost op: 18 April 2018, 06:34:08
Bij deze wens ik alle leden een mooie voorjaarsmeeting. Het wordt, volgens de berichten, stralend weer. Zelf kan ik IVM vakantie niet aanwezig zijn.

Groet, Willem.
2  Alles over de Kadett-B / Aandrijving / Re:Special uitvoering en White walls Gepost op: 16 April 2018, 15:48:00
Dat ziet er netjes uit.

Groet, Willem.
3  Alles over de Kadett-B / Motoren / Re:kleppen stellen Gepost op: 15 April 2018, 13:56:26
Aanvankelijk dacht ik ook dat er meer olie zou spatteren. Maar dat viel veel mee. In een ver verleden, heb ik op school eens van een Opel motor de kleppen lopend gesteld. Wat ik me daarvan herinnerde, was dat de tolerantiestrip er tussen door "getrokken" wordt.

De laatste keer dat ik gesteld heb, heb ik eerst de kleppen in stilstand gesteld, daarna motor gestart, waarna er niet veel meer gedaan hoefde te worden. Motor loopt na het stellen stiller en rustiger.

Groet, Willem.
4  Alles over de Kadett-B / Carrosserie / Re:Keurings perikelen. Gepost op: 15 April 2018, 13:26:16
Precies Martin. Daarom heb ik tegen mijn garagehouder ook gezegd, dat hij de remmen moet doen. Hij maakt leidingen op maat en kan daar de juiste koppeling op maken.


Benzineleiding heb ik zelf al gedaan. Dat was goed te doen. Wagen aan de voorkant op bokken. Achter de achterwielen een blok. Het enige lastige was dat ik een straaltje benzine in mijn mouw kreeg bij het monteren van de slang aan de tank  Knipoog. In het begin had ik met een stukje nieuwe slang en een bout een stop gemaakt. De oude slang van de tank, vinger tegen de uitloop en het stopje er op. De tank is tijdelijk dicht. Aan het eund de slang op de pomp, tankzijde aansluiten. Wagen van de bokken geduwd, slang weer van de pomp los genomen, totdat er benzine kwam. De slang weer op de pomp, starten en rijden. Bij elkaar ongeveer een uurtje werk.

Groet, Willem.
5  Alles over de Kadett-B / Carrosserie / Re:Keurings perikelen. Gepost op: 15 April 2018, 12:02:48
Even vanuit Brabant naar Doetichem? Voor deze keer niet, dank je, voor de tip.

Voor mij is het keuren toch een moment, dat de veiligheid goed bekeken wordt.

Uiteindelijk wil ik het toch goed hebben. De achterbumper zat er toch al raar op. Links hoger dan rechts. Ten tijde van de aankoop zaten er maar twee, in plaats van vier, bouten in. En dat het een afkeurpunt is, geloof ik niet. De bout zat goed vast en ik kan er geen schade mee toebrengen aan medeweggebruikers. Mijn garagehouder zei ook al dat het meer om het visuele gaat  Grijns.

Groet, Willem.
6  Alles over de Kadett-B / Carrosserie / Keurings perikelen. Gepost op: 15 April 2018, 10:55:37
Voor 15 mei dient mijn Kadettje gekeurd te zijn.  Op 10 april is ze al bij de garage geweest. Hier heb ik een lijst meegekregen met punten waaronder:
- benzineleiding vervangen.
- remleiding heeft corrosie.
- fusee hoezen vastzetten
- achterbumper steun sluit ra niet aan.
- en nog een paar kleingheidjes.

Nu ben ik bezig geweest met mijn achterbumper. Deze zit in het midden te dicht tegen de wagen, waardoor de twee steunen op de hoek van de carroserie weg gaan. Weet iemand hoe ik dit kan wijzigen, of heeft iemand een rechte bumper, welke ik een maandje op mijn Kadettje mag zetten voor de keuring?

Groet, Willem.
7  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:03-61-RD / Joyride 3 Gepost op: 13 April 2018, 11:32:00
Je hebt een lucht sproeier onder het deksel en een sproeier achter een stop aan de linkerzijde van de carburateur. deze twee lijken op elkaar. Een heeft 85 ingeslagen en de ander X127. De sproeier met M6 draad zit aan de rechterkant, ik dacht dat dit de stationairsproeier was.

Maar vooralsnog loopt ze voorbeeldig. Af en toe een hikje en ze lijkt feller te zijn, of het is verbeelding van mij  Grijns.

Groet, Willem.
8  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:03-61-RD / Joyride 3 Gepost op: 12 April 2018, 21:03:31
Vandaag maar een gaan sleutelen aan mijn carburateur. Gezien dat ik er weer een vuiltje uitgehaald had dacht ik ook de hoofdsproeier maar eens schoonmaken. Dus sproeier eruit. O er zit nog een sproeier meer, dan deze er ook maar uit. Even gezocht op carburateur. Daar een interessant topic gevonden. Wat blijkt nu  Grijns de luchtsproeier (bovenste) en de hoofdsproeier had ik verwisseld bij de schoonmaak. Nu heb ik ze goed geplaatst. Nu kon ik wel afstellen. Morgen maar eens kijken hoe ze zich op een langere rit gedraagt.

Kan het slecht lopen hierdoor veroorzaakt worden?

Groet, Willem.
9  Alles over de Kadett-B / Carrosserie / Re:Vragen over een trekhaak Gepost op: 12 April 2018, 19:46:57
Inderdaad een mooie omgeving hier veel bossen en vennen. Exacter is tegen Oisterwijk.

Ja, ik heb voor de keuring een aardig lijstje gehad. Een aantal punten is geen APK eis. Maar vindt ik dat wel in orde moet zijn. De uiterste keuringsdatum is 15 mei. Maar aangezien we volgende week op vakantie gaan, wilde ik eerder gekeurd zijn. Met de garage afgesproken, dat ik zoveel mogelijk doe. De rest is dan voor hem. Hij heeft dan drie weken de tijd om het in orde te maken en keuren.

Zo heeft een remleiding oppervlakte corrosie, lekt de hoofdremcilinder langs de tank. Brandstofleiding is dubieus en hangt met lussen onder de wagen. Mijn motto is in deze veiligheid voorop.

Als je een keer wil afspreken, wordt het half tot eind mei. Dan wil ik best helpen met de trekhaak bedrading. Waarschijnlijk kan ik een tester lenen bij mijn garage.

Groet, Willem.
10  Alles over de Kadett-B / Motoren / Re:aanhaal momenten Gepost op: 11 April 2018, 20:59:00
Je hebt helemaal gelijk  Grijns. Ook ik zoek internet af voor de beste prijs kwaliteit verhouding. Soms bestel ik iets bij mijn garage. Ik kan de app ook op een I-pad zetten. En een app zal ook wel voordelen hebben.

Groet, Willem.
11  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:03-61-RD / Joyride 3 Gepost op: 11 April 2018, 20:50:38
Hoe omschrijf ik dit het beste  Lachen. Daar er geen rem bekrachtiger in mijn Kadettje zit, kan dez ook niet lekken. Toch fijn dat je meedenkt.

Momenteel zit ik er aan te denken om mijn carburateur nog een grondig schoon te maken. Maandag avond even aan de carburateur aan het stellen geweest. En een sproeier eruit gehad, hier zat nog wat rubberen pakking aan vast, terwijl ik dacht dat ik hem toch goed had schoongemaakt. Misschien eens in een ultrasoonbad?

Groet, Willem.
12  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:03-61-RD / Joyride 3 Gepost op: 11 April 2018, 20:09:29
Vandaag het Kadettje weer opgehaald bij de garage. Ze is niet gekeurd. Wel een waslijst aan ( kleine ) punten, waar naar gekeken dient te worden. Dus de komende 1 1/2 week hopen dat het lekker droog blijft. De gevonden punten zijn gelukkig geen plekken aan de dragende delen. Het meeste kan ik zelf verhelpen. Een paar dingen laat ik aan de garage over.

Vanavond maar eens een onderdelen lijstje maken.

Groet, Willem.
13  Alles over de Kadett-B / Motoren / Re:aanhaal momenten Gepost op: 10 April 2018, 19:47:30
Wat ik een nadeel van autodoc vind, is dat ze je meteen een, voor mij, ongewenste app willen opdringen. Elke keer als ik eens op de website wil kijken krijg ik de melding: "download de app". En als ik deze wil downloaden, is er geen beschikbaar voor mijn telefoon   Beschaamd. Maar goed om te lezen, dat er mensen wel blij zijn met autodoc. Misschien moet ik dan ook maar eens de popup wegklikken om verder te kijken  Grijns.

Groet, Willem.
14  Alles over de Kadett-B / Carrosserie / Re:Maten achterveren Car-A-Van Gepost op: 09 April 2018, 07:00:40
 Knipoog

Zijn deze veren niet gelijk aan die van de sedan?

Ik heb wel een setje veren liggen. Deze moet ik nog wel opmeten  Lachebek.

Groet, Willem.
15  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:03-61-RD / Joyride 3 Gepost op: 08 April 2018, 19:19:21
Mijn Kadettje loopt weer onregelmatig  Verbaasd. Al een stuk zonder tankdop gereden. Geen resultaat. De motor houdt nu in op het moment van op en terugschakelen. Bij het afremmen valt ze helemaal weg. Thuis gekomen de basis instellingen ingesteld, maar geen resultaat. Nu maar weer aan de acculader. Kijken wat dit gaat brengen. Morgen avond mag ze naar de garage, dinsdag wordt ze gekeurd. Hier verwacht ik niet veel problemen.

Groet, Willem.
Pagina's: [1] 2 3 ... 29
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines