Holland Kadett B Club Forum
05 Augustus 2020, 09:11:59 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Wij wensen iedereen een fijne zomer!
 
  Startpagina Help Zoek Kalender Inloggen Registreren  
  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 72
1  Overige / Kletshoek / Re:Aankoopadvies van een B-Kadett in Klassiek en Techniek Gepost op: 02 Augustus 2020, 11:17:41
Hoi Adri,

Ik heb Erwin gesproken (hij zit niet vaak meer op het forum) maar hij heeft hem niet meer. Misschien kun je via de uitgever nog een exemplaar bemachtigen.

Groeten Olaf
2  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:Kadett B fastback. Gepost op: 16 Juli 2020, 06:07:13
Hartstikke mooi! Ik ben wel benieuwd naar het resultaat.

Groeten Olaf
3  Meetings / Geplande HKBC meetings / Re:Kampeerweekend 2020 3-4-5 Juli in Heyenrath Limburg Gepost op: 01 Juli 2020, 18:35:28
Bedankt voor het compliment!  Grijns

Wij doen inderdaad alles vrijwillig en ik vind het na al die jaren nog steeds hartstikke leuk om te doen. Dat zo'n weekend dan niet door kan gaan is jammer maar we hadden ons er al wel op voorbereid. De volgende keer beter.

Groeten Olaf
4  Alles over de Kadett-B / Motoren / Re:Stationair te hoog te laag Gepost op: 23 Juni 2020, 08:14:23
Netjes uitgelegd Ronald!

Groeten Olaf
5  Alles over de Kadett-B / Carrosserie / Re:voorspatbord Gepost op: 17 Juni 2020, 06:26:33
Hoi Adri,

Ik kan alleen maar bevestigen wat Erik schrijft, elk spatbord dat je neemt past niet perfect, of het nou imitatie is of een 2e hands origineel spatbord. Helaas zijn ze nieuw niet meer verkrijgbaar dus je moet het doen met wat er nu beschikbaar is. De 2 sleuven herken ik wel, die horen er volgens mij altijd in ivm de afwatering aan de binnenkant van de spatborden.

Veel succes.

Groeten Olaf
6  Meetings / Geplande HKBC meetings / Kampeerweekend 2020 3-4-5 Juli in Heyenrath Limburg Gepost op: 08 Juni 2020, 07:00:01
Beste leden,

Allereerst hopen wij dat jullie allemaal in goede gezondheid verkeren! Dat is uiteraard het meest belangrijk. De afgelopen periode, na het aflassen van de voorjaarsmeeting heeft het bestuur regelmatig contact gehad over "hoe nu verder met de meetings". Onze uitgangspositie is natuurlijk dat de gezondheid voorop staat. Gelukkig is de situatie ten opzichte van maart alweer verbeterd, echter we kunnen niet anders dan voorzichtig zijn!

Ons laatste overleg betrof het laten doorgaan van het kampeerweekend. Met gepaste maatregelen is dit mogelijk, maar wel op een andere manier als dat we tot nu aan toe gewend zijn.

Wij willen u dus graag uitnodigen voor het kampeerweekend, welke zal plaatsvinden bij camping Heyenrade te Heyenrath. De gegevens vindt u onderaan deze email en in het B-Magazine.  

Het is dus mogelijk om in het weekend van 3-5 juli te komen kamperen, op eigen gelegenheid. De reservering kunt u zelf regelen bij de camping en hierbij is veel mogelijk. 1, 2 of 3 nachten, of alleen op bezoek komen, is allemaal mogelijk. Geef wel even door dat je voor de Kadett B club komt, dan staan we bij elkaar. Het sanitair van de camping is vanaf 1 juli weer beschikbaar voor de campinggasten.

Wat betreft de invulling; de BBQ is natuurlijk een onderdeel van de meeting, het is nu wel op afstand en een ieder kan zelf zorgen voor z'n eigen eten en drinken. Een toerrit is ook mogelijk, alsmede een wandeling in de omgeving. Mochten er nog ideeën zijn over de verdere invulling dan horen we het graag.

Laat via dit email adres maar weten of en wanneer je komt, in de komende weken houden we jullie op de hoogte van het programma.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de Kadett B Club.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kampeerweekend 3 – 4 – 5 juli 2020

Dit jaar strijken we voor ons kampeerweekend neer in het Limburgse Heyenrath op camping Heyenrade. Deze landelijke rustige camping is gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland tegen de Belgische grens aan. Hierdoor is het een ideaal uitgangspunt voor mooie ritten door de omgeving.
  
Een ieder die wil komen kan zelf reserveren via de website of telefoon van de camping en als je aangeeft dat je voor het kampeerweekend van de Kadett B club komt zorgen zij ervoor dat we bij elkaar kunnen staan.

Contactgegevens Camping:
Camping Heyenrade
Heyenratherweg 13
6276PD Heyenrath
www.heyenrade.nl
Telefoonnummer: 043 – 457 3260 (zelfde als het hotel)
Email: info@heyenrade.nl

Voor de mensen zonder kampeermiddel of zij die niet willen/kunnen kamperen maar er wel graag bij willen zijn is er bij de camping een hotel!
Contactgegevens Hotel:
Hotel Kreutzer
www.hotel-kreutzer.nl
Telefoonnummer: 043 – 457 3260 (zelfde als de camping)
Email: info@hotel-kreutzer.nl

Tevens op loopafstand van enkele honderden meters:
Bed en Breakfast Het Stalhoes, Heyenratherweg 10
Hotel Heyenrath, Heyenratherweg 12
Hotel Alberts, Hotel Best Western
Tevens in Slenaken zitten ook nog verscheidene hotels. Dus keuze genoeg!


7  Te koop / Aangeboden / Ik verkoop onderdelen / Re:Te leuk om te laten gaan Gepost op: 02 Juni 2020, 11:43:53
Leuk gevonden! Soms gaan flink gebruikte al richting deze prijs. Wel leuk om zo'n geheel nette en ongebruikte te zien.

Groeten Olaf
8  Overige / Kletshoek / Re:Voertuigen vanaf 50 jaar oud worden vrijstelling APK. Gepost op: 27 Mei 2020, 13:42:03
Klopt, dit stond in de mailing die Fehac heeft verstuurd. Op Facebook wordt er ook al veel over gepraat. ik verwacht dat dit nieuws ook binnenkort wel op meer websites e.d. zal verschijnen.

Het officiele is er nu af, je hoeft niet meer te keuren. Ik doe altijd al het onderhoud van mijn auto's zelf en de APK is voor mij niks meer dan een formaliteit. Al had ik daar ook geen problemen mee. Er zullen altijd mensen zijn die hun zaakjes niet voor elkaar hebben maar gelukkig zijn dat er niet veel.

Groeten Olaf
9  Overige / Kletshoek / Re:Voertuigen vanaf 50 jaar oud worden vrijstelling APK. Gepost op: 27 Mei 2020, 09:25:06
APK-vrijstelling bij 50 jaar eindelijk goedgekeurd door het parlement
 
De Eerste Kamer heeft op 19 mei jl. een wijziging van de Wegenverkeerswet goedgekeurd om alle tractoren te gaan voorzien van een kenteken. Daarnaast werd voor snelle tractoren een APK verplicht en gelijk met die nieuwe APK-categorie werd besloten om alle voertuigen ouder dan 50 jaar vrijstelling te verlenen van de APK.
 
Inlossen van een oude toezegging
Met die vrijstelling wordt een ruim vijf jaar oude toezegging van de overheid eindelijk ingelost. Nu is de RDW aan zet om de vrijstelling ook daadwerkelijk in te gaan voeren. Dus nog even een paar maanden geduld voordat alle voertuigen uit de ‘sixties’ en daarvoor nooit meer op bezoek hoeven bij de APK-keurmeester. De FEHAC heeft zich al heel lang ingezet - en dat is nu eindelijk met succes bekroond! - om dit resultaat te bereiken.
 
Goed onderhouden voertuigen met weinig gereden kilometers
De Algemene Periodieke Keuring APK voor personenauto’s en bestelwagens is in 1985 ingevoerd. Op 1-1-2008 werden uitzonderingen voor oldtimers van kracht. 30 jaar en ouder hoefde nog maar eens in de twee jaar naar de keuring. Alle historische voertuigen met een Datum Eerste Toelating DET voor 1-1-1960 werden helemaal vrijgesteld van een APK. De voornaamste reden voor de APK-vrijstelling was dat historische voertuigen toen ook al liefhebbersvoertuigen waren, die uitstekend werden onderhouden en waar maar weinig mee werd gereden. Bovendien ontbrak het de APK-keurmeesters doorgaans aan gedegen kennis over de hele oude voertuigen. Die redenen voor vrijstelling staan nu in 2020 nog recht overeind.
 
APK-vrijstelling voor 50+ voertuigen rechtzetten van vergissing in het verleden
De wetgever heeft destijds per abuis het jaartal 1960 als vaste datum in de APK-regelgeving opgenomen. Sinds de invoering van de vrijstelling in 2008 is de APK-vrij-grens steeds verder in het verleden komen te liggen, waardoor nu een voertuig pas bij 60 jaar oud APK-vrij is. Wat er straks gaat gebeuren met de APK-vrijstelling bij 50 jaar, is gewoon het herstel van een in het verleden gemaakte vergissing.  
 
Goed onderhoud en weinig afkeuringen
De RDW houdt van de APK-keuringen bij welke problemen en gebreken er spelen. Daarbij blijkt steeds dat mobiel erfgoed goed wordt onderhouden en verreweg het minste aantal afkeuringen kent. In deze categorie zijn er wel relatief veel onterechte afkeuringen en opmerkingen. De keuring van het mobiel erfgoed blijkt geen wezenlijke bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Omdat de meeste eigenaren hun mobiel erfgoed al een lange reeks van jaren hebben, is onderhoud en restauratie eigenlijk geen kostenpost maar veel meer een verantwoorde investering in deze voertuigen. Afschaffen van de APK-plicht zal in de praktijk niet of nauwelijks tot minder onderhoud leiden. Goed onderhoud is en blijft altijd noodzakelijk. Wie twijfelt kan natuurlijk altijd vrijwillig zijn historisch voertuig APK laten keuren.
 
Hoe verder

De FEHAC komt weer met een nieuwsbrief zodra we de ingangsdatum weten van de APK-vrijstelling voor voertuigen van 50 jaar en ouder.  

Bron: fehac.nl

Uiteraard is een ieder zelf verantwoordelijk voor het in goed en veilige staat houden van zijn of haar kadett of olympia. Vrijwillig kun je altijd je opeltje laten keuren om de staat te laten beoordelen.
10  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:12-80-uz marco ockdet Gepost op: 23 Mei 2020, 11:32:25
Een adapter plaat is niet standaard te koop, die zal je zelf moeten maken. Kermitc heeft in zijn kadett een getrag 240 achter een 1200 OHV motortje. Dit heeft hij gedaan dmv een pasplaat die hij zelf gemaakt heeft. De tunnel zal je wel moeten vergroten om de versnellingsbak erin te krijgen.

Groeten Olaf
11  Alles over de Kadett-B / Aandrijving / Re:3.70 overbrening Gepost op: 19 Mei 2020, 15:00:28
De 3.70 overbrenging zat standaard in de B-Manta/Ascona geloof ik met 1.6 CIH motor. De combinatie was dus een grote CIH motor met een kleine achteras. Het voordeel is dat de 3.70 omgebouwd kan worden in een standaard kleine B-kadett achteras. Vooral als je een wat pittige 1.2 motor hebt en niet al te grote banden kun je wel mooi wat lager in de toeren uitkomen.

Groeten Olaf
12  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:12-80-uz marco ockdet Gepost op: 19 Mei 2020, 14:57:13
Die ketting is inderdaad einde oefening. Maar goed bezig!

Groeten Olaf
13  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:Kadett B fastback. Gepost op: 07 Mei 2020, 09:58:33
He bah, dat is vervelend. Veel succes met de nieuwe poging.

Groeten Olaf
14  Overige / Kletshoek / Re:Geen avatar kunnen plaatsen Gepost op: 25 April 2020, 12:40:01
Hoi Sander,

Het is gelukt, je hebt nu een avatar!  Grijns

Het plaatje dat je me gestuurd hebt werkte bij mij ook niet, ik kreeg dezelfde foutmelding. Ik heb het plaatje daarna geknipt en geplakt in een nieuw bestand via paint en nu werkte het wel. Ik verwacht dat er ergens in het bestandsformaat iets mis was of dat ons forum niet goed kon omgaan met de bestandsindeling van het plaatje.

Het is nu gelukt.

Groeten Olaf
15  Overige / Kletshoek / Re:Geen avatar kunnen plaatsen Gepost op: 25 April 2020, 08:34:10
Kun je mij het plaatje eens sturen? Mijn mailadres staat wel in mijn profiel info. Als moderator kan ik bij jou ook wel je avatar aanpassen. Dan kan ik eens kijken waar het aan ligt.

Groeten Olaf
Pagina's: [1] 2 3 ... 72
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines