Holland Kadett B Club Forum
20 November 2019, 18:46:03 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Binnenkort meer nieuws over de activiteiten van 2020!
 
  Startpagina Help Zoek Kalender Inloggen Registreren  
  Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 68
1  Overige / Kletshoek / Re:375 leden online vandaag? Gepost op: Vandaag om 16:11:21
Ik kijk meerdere keren per dag op het forum en dan controleer ik meteen alle nieuwe aanmeldingen en keur ik bijna elke dag alles af. De echte aanmeldingen filter ik er best wel snel uit, dus op zich is het goed te doen. En omdat alleen leden berichten kunnen plaatsen hebben we nooit last van spam berichten op ons forum.

Groeten Olaf
2  Overige / Kletshoek / Re:375 leden online vandaag? Gepost op: Vandaag om 08:14:53
Hoi Paul,

Dit zijn grotendeels allemaal bots ja. Elke dag melden die zich aan op ons forum en elk nieuw lid kijk ik handmatig na en keur ik af of goed. Door al deze bots zijn de ledennummers ook zo hoog, we zitten al over de 51.000, terwijl er maar een kleine 400 echte leden zijn. Dus ruim 50.000 nieuwe aanmeldingen zijn bots geweest.

Gewoon niks van aantrekken, het is nou eenmaal de tijd waarin we nu leven. Ik filter ze er wel uit.

Groeten Olaf
3  Overige / Fotoalbum / Re:Voorstellen, auto is bekend in het kentekenregister Gepost op: 16 November 2019, 22:11:54
Betekend het dat hij van een (evt voormalig) forumlid is geweest, als hij in het register staat? 

Nee, dat niet. Het kentekenregister is een verzameling van foto's die gemaakt zijn tijdens meetings en rondritten, en willekeurig gevonden op het internet. Dus veel van marktplaats en andere verkoopsites. Maar hij zou best wel van een lid kunnen zijn geweest echter houden we dit niet bij (ook ivm de privacy) dus we kunnen dat ook niet achterhalen. Tenzij iemand zichzelf meld.

Groeten Olaf
4  Overige / Fotoalbum / Re:Voorstellen, auto is bekend in het kentekenregister Gepost op: 15 November 2019, 20:05:59
Hoi Silke,

Van harte welkom bij de Kadett B club. De kadett is een makkelijke auto om aan te sleutelen en met geduld en vragen kun je bijna alles zelf wel repareren. Ik kan verder niet iets vertellen over je kadett maar voor de rest even een plaatje bij het praatje.

Veel plezier en succes met je kadett.

Groeten Olaf5  Overige / Kletshoek / Re:Oude Reclames uit de Revue en Panorama uit de jaren 70 Gepost op: 14 November 2019, 19:32:26
Mooie advertenties! Die kende ik nog niet.

Groeten Olaf
6  Te koop / Aangeboden / Ik verkoop onderdelen / Dak voor een 2-deurs sedan Gepost op: 05 November 2019, 13:06:25
Hallo,

Wegens de sloop van een 2 deurs sedan heb ik het dak nog over. Wie kan ik hier blij mee maken? Het is een net dak waar alleen de blanke lak los heeft gelaten.Groeten Olaf
7  Overige / Kletshoek / Re:Hoedenplankspeaker project Gepost op: 03 November 2019, 18:55:33
Hoi Rob,

Ik heb het bovenstaande bericht aangepast, op de een of andere manier krijg ik de foto niet rechtstreeks in beeld, dus je moet even op de link klikken. Excuses voor het ongemak.

Groeten Olaf
8  Overige / Kletshoek / Re:Mods or Not Gepost op: 03 November 2019, 11:04:09
Netjes gemaakt allemaal.

Groeten Olaf
9  Alles over de Kadett-B / Aandrijving / Re:Stuiteren bij het optrekken / koppeling op laten komen Gepost op: 01 November 2019, 14:36:22
Pfoe zeg, die koppelingssets worden ook steeds duurder. €215,- voor een complete 180mm set.  Geschrokken

Ben ik blij dat ik een automaat heb.  Grijns

Groeten Olaf
10  Alles over de Kadett-B / Rondom de Kadett-B / Re:Kadett 60-73-RH Gepost op: 31 Oktober 2019, 10:15:11
Hallo,

Niet alle leden kijken hier op het forum dus de eigenaar of een bekende moet er maar net op kijken. Volgend jaar is de voorjaarsmeeting weer, misschien is ie er dan wel, aangezien er wel een foto van deze kadett is gemaakt op een vorige voorjaarsmeeting.

Groeten Olaf
11  Alles over de Kadett-B / Aandrijving / Re:Stuiteren bij het optrekken / koppeling op laten komen Gepost op: 31 Oktober 2019, 10:11:26

Hallo Ronald,

Ik heb nog een complete set (180mm) liggen die ik zelf nieuw heb gekocht en ongeveer 5000 km mee heb gereden. Ik heb die kadett toen gesloopt omdat de APK eraf was maar de koppeling heb ik nog liggen. Mocht je daar interesse in hebben dan mag je me wel een mail sturen, zie mijn profielinfo voor het mailadres.

Groeten Olaf
12  Alles over de Kadett-B / Aandrijving / Re:Stuiteren bij het optrekken / koppeling op laten komen Gepost op: 30 Oktober 2019, 19:22:20
Uitlaatophangrubbers uit de ophanging halen; dan kan het blok iets verder kantelen en is de bak beter uit de tunnel te krijgen.
Eventueel voor onder de poulie met een krikje onder het blok de motor dwingen nog iets meer te kantelen.
Dan wel eerst de stangen van het gas-geven los halen van de carburateur, omdat die anders onder spanning komen te staan.
Verder de opening waar de cardanas in de versnellingsbak zit afsluiten; doe je dat niet dan stroomt bij het kantelen en verwijderen van de bak de versnellingsbakolie in je nek (niet leuk weet ik uit eigen ervaring)
Voor het afsluiten gebruik ik het afgezaagde eindstuk van een oude cardanas.

De 1.2S heeft als het goed is een 180mm koppeling.

Bedankt voor de aanvulling Gert, die dingen was ik nog even vergeten.

Groeten Olaf
13  Alles over de Kadett-B / Aandrijving / Re:Stuiteren bij het optrekken / koppeling op laten komen Gepost op: 30 Oktober 2019, 07:54:20
Hoi Ronald,

Zoals jij het probleem beschrijft is het zo goed als zeker de koppelingsset. Als je hem eruit haalt kun je er waarschijnlijk bijna niks aan zien. Het vervangen van de plaat is op zich wel te doen maar het moet wel vanaf de onderkant van de auto. Dus met een krikje op de oprit is bijna niet te doen. Ook een doppenset met lange verlengstukken is een must. Dit moet je doen:
- Aandrijfas loshalen
- Achteruitrijschakelaar kabel loshalen
- Koppelingskabel loshalen
- Pook verwijderen van binnenuit. De lange pook is met een bajonet sluiting, de korte pook is met een segering.
- Nu de bak ondersteunen en de baksteun loshalen.
- Langzaam de bak laten zakken, het blok zal iets achterover kantelen totdat ie niet verder kan.
- Nu de bakbouten loshalen en de bak eraf halen.
- Je kunt nu bij de drukgroep om alles te verwijderen.
- Montage gaat in omgekeerde volgorde, let er wel op dat je de koppelingsplaat centreert in de drukgroep, anders krijg je de bak er niet meer op.

Veel succes.

Groeten Olaf
14  Kadett-B projecten / Nieuw Kadett-B project / Re:Kadett B fastback. Gepost op: 29 Oktober 2019, 07:51:43
Hij lijkt er wel op maar ik kan het type nummer niet lezen.

Groeten Olaf
15  Overige / Kletshoek / Hoedenplankspeaker project Gepost op: 19 Oktober 2019, 06:50:07
Beste leden,

Het bestuur is benaderd door een groep studenten die een product hebben ontwikkeld wat wellicht interessant kan zijn voor sommige leden. Lees hun bericht hieronder, reacties en opmerkingen kunnen rechtstreeks aan hun gemeld worden via g.g.zwinderman@st.hanze.nl

Groeten Olaf

============================================

Beste forum gebruikers,

Wij, een groepje studenten, zijn bezig met het ontwikkelen van ons eigen product en bedrijf. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die ons van feedback willen voorzien zodat wij het product beter kunnen maken voor jullie, de eindgebruikers.

Het idee is als volgt; Wij bieden een helemaal aanpasbare speaker bar aan voor achter in de auto. Bij het bestellen is de keuze uit verschillende groottes en speaker configuraties. Denk aan aan beide kanten 1, 2 of 3 speakers. Vervolgens kan er gekozen worden welk materiaal het front moet hebben, ons prototype is gemaakt van berken multiplex maar dit past niet in elke auto. En als laatste is er de keuze uit het plaatsen van een logo of foto in de lege ruimte in het midden. Een voorbeeld van wat we proberen neer te zetten is te zien op de foto.

Voor montage willen we gebruik maken van iets in de trant van klittenband zodat het zonder beschadigingen later weer te verwijderen is. Wat betreft het aansluiten zullen er op de achterkant standaard audio connectoren komen om het aansluiten zo makkelijk mogelijk te maken.

De punten waar wij graag bevestiging of suggesties over zouden willen hebben is het huidige design, de gewenste materiaal opties en de interesse van de doelgroep.

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Yorick, Glenn en JelmerKlik voor foto
Pagina's: [1] 2 3 ... 68
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines